تحقیقات نشان می دهد که تحرک و فعالیت جسمی باعث کاهش تنش ها و استرس ها می شود. در مجموع ورزش یکی از بهترین روش ها برای جوان ماندن و حفظ تندرستی است.
راه رفتن، نشستن، ایستادن، بلند شدن، خم شدن، کار کردن، بازی کردن و خوابیدن در انسان ها با کمک گرفتن از کمر عملی می شود و باید دانست که کمردرد به سراغ هرکسی می رود. مردان، زنان، کارمندان، کارگران و سایرین از این نظر با هم تفاوتی ندارند.
دانشمندان می گویند که پیشگیری ازآسیب های کمر به مراتب آسان تر از معالجه آنهاست، زیرا کمر دارای سیستمی بسیار پیچیده است که شامل بخش های زیر می شود:
* ستون مهره ها:
که 33 استخوان (مهره) دارد، 42 استخوان بالایی به وسیله ی دیسک هایی که نقش بالشتک دارند، از هم جدا می شود و این استخوان ها توسط 118 مفصل بهم متصل می شوند.طول و 5/2 سانتیمتر کلفتی دارد. تمام فعالیت هایی که پایین تر از سطح گردن اتفاق می افتد دستوراتش از نخاع می گذرد.
* اعصاب:
31 جفت عصب از نخاع می گذرد. این اعصاب اطلاعات و دستورات را از مغز به سایر قسمتهای بدن منتقل می کنند.
* ماهیچه ها: در این منطقه 400 ماهیچه وجود داردکه باعث حرکت در تمامی جهات می شوند. دلایل کمردرد
اتفاقات مختلفی ممکن است باعث ناراحتی کمر شما شود:
* پیچ خوردگی یا خستگی: ممکن است بر روی نخاع و ماهیچه های قسمت بالایی یا پایینی کمر تاثیر بگذارد.
* شکستگی مهره: ممکن است باعث صدمه به نخاع شود. این مسئله می تواند باعث از بین رفتن حرکت، حس و کارایی نقاط پایین تر شود.
* در رفتگی یا پارگی دیسک: پارگی دیسک نیز می تواند باعث فشار بر روی عصب شود. این فشار به نوبه خود موجب درد در قسمت پایینی کمر و پاها می شود.
* جراحت یا بیماری: مثلا عفونت یا التهاب مفاصل ممکن است باعث تضعیف این ناحیه شوند و در نتیجه سبب پیچ خوردگی، شکستگی یا پارگی دیسک شود.
در مجموع وضعیت بد جسمی باعث می شود که کمر شما آسیب پذیر شود. حالت ناجور بدن مثل قوز کردن، روی یک پا تکیه کردن، خم شدن به جلو و غیره منجر به افزایش انحنای ستون مهره ها به سمت جلو و قسمت پایین پشت می شود.
*ورزش نکردن: بیشتر کمر دردها (به عقیده عده ای از متخصصان تا 80 درصد) به علت ورزش نکردن است. ماهیچههای ضعیف شکم و کمر به خوبی نمی توانند ستون مهره ها را نگهداری کنند. این مسئله به نوبه ی خود بر روی حالت ایستادن تاثیر می گذارد.
*چاقی: بزرگی شکم باعث کشیدگی دائمی ماهیچه های کمر به سمت جلو می شود. این کشش باعث تضعیف ماهیچه های شکم و در نتیجه مشکلات و دردهای کمری می شود.بسیاری از مردم تصور می کنند که کاهش فعالیت های فیزیکی از پیامدهای اجتناب ناپذیر بالا رفتن سن است. اما کارشناسان شورای تناسب فیزیکی و ورزش در آمریکا در این باره می گویند اگر شما هم اینطور تصور می کنید، باید فکر خود را تغییر دهید.
اگر چه فاکتورهای بسیاری برای کنترل توانایی بدن وجود دارد اما آنچه که بیشتر باعث تحلیل رفتن قوای جسمی با افزایش سن می شود، داشتن نوع زندگی ساکن و بی تحرک در گذشته است.
ورزش کردن، از بدن در برابر ابتلا به بیماری های قلبی و سایر امراض مزمن از قبیل دیابت بزرگسالی، آرتروز، افزایش فشار خون، سرطان های مهم، پوکی استخوان و افسردگی محافظت می کند.
تحقیقات نشان می دهد که تحرک و فعالیت جسمی باعث کاهش تنش ها و استرس ها می شود. در مجموع ورزش یکی از بهترین روش ها برای جوان ماندن و حفظ تندرستی است.
با توجه به مطالعات محققین دانشگاه کالیفرنیا وجود بار سنگین روی شانه های می تواند باعث درد کمر شود. مطالعه فوق روی 3500 دانش آموز 11 تا 15 ساله در چهار مدرسه انجام شده است. محققین کوله پشتی دانش آموزان را وزن کرده و از اینکه به چه میزان از کوله پشتی خود استفاده می کنند و از وجود درد و یا میزان آن سئوال کرده اند. بیشتر دانش آموزان اظهار داشتند که حداقل کمی از کوله پشتی خود احساس ناراحتی می کنند. 64 درصد آنها ذکر کرده اند که بعضی از اوقات کمردرد دارند. 40 درصد دانش آموزان در هنگام استفاده از کوله پشتی احساس درد می کردند. در دانش آموزانی که از درد شکایت داشتند 90 درصد آنان میزان درد را زیاد یا خیلی زیاد ذکر کرده اند.
در دانش آموزانی که اظهار کمردرد کرده اند 21 درصد آنان ذکر کرده اند که درد آنان بیش از 6 ماه طول کشیده است. حدود 16 درصد آنان از مدرسه، کلاس ورزش یا ورزش های بعد از مدرسه به علت درد غیبت داشته اند و تقریبا 17 درصد بعلت کمردرد به پزشک مراجعه کرده اند. اکثریت دانش آموزان ذکر کرده اند که کمردرد در آنان چندین بار تکرار شده است.