روشهای بهبود فرم های تکواندو
فرمها که شامل یک سری حرکات رزمی در مقابل حریف یا حریفان فرضی می باشند ، زیبایی هنر های رزمی هستند . هیچ هنر رزمی بدون فرم وجود ندارد و تمرین فرم آرامش درونی را به دنبال خواهد داشت و به سلامت جسمانی و روحی کمک میکند .
سه جزء اصلی هر فرم عبارتند از : مسیر ، ایستادن ها و تکنیک ها . هنر جویان باید این سه جزء اصلی را در هر حرکت درک کرده و آنقدر تمرین کند تا عاقبت خواهد توانست تمام فرم را روان و جاری اجرا کنند .
8 روش جهت بهبود و در ک عمیق تر فرم وجود دارد که عبارت از :
1- روش معمولی 2- روش تمرکزی 3- روش باله ای 4- روش جهتی 5- روش چشم بسته 6- روش کاربردی 7- روش شکستن 8- روش موزیکال
در ادامه مطلب
روش تمرینی باله ای فرم ها :
در این روش هنرجو هیچ گونه انقباض در عضلاتش ندارد . هر حرکت مانند آب در حرکت بعدی جاری می شود و بین حرکات مکث وجود ندارد (مانند حرکات تایی چی ) بدون فکر و حرکات . وقار و زیبایی هنر رزمی و تغییر وتحول انعطافی فیزیکی و روحی را آموزش میدهد .
روش تمرینی جهتی :
روش تمرین جهتی هنرجو هر بار در یک جهت به تمرین فرم می پردازد. این روش هنر جو را از علایم و مشخصات فیزیکی محیط آزاد می سازد و حس خواص را از بین می برد .
نوع دیگر از روش تمرین جهتی بدین گونه است که فرم را مقابل دیوار اجرا می کند به طوری که فاصله او تا دیوار به اندازه ای است که دست یا پای او دیوار تقریبا لمس کند . هنر جو بجای حرکت در جهات مختلف بایستی پاهای خود را به گونه ای جابجا کند که فاصله اش با دیوار به اندازه ای که گفته شد ، باقی بماند .این روش حس تنظیم فاصله را تقویت و جهت تمرین در محل های کوچک و محصور مانند اتاق یا راهرو بسیار عالی است .
روش چشم بسته :
در این روش شاگردان با چشمان بسته تمام فرم را اجرا میکنند ، با این روش هنرجو بودن مدد از نشانه های بینایی فرم را تمرین میکند و قادر خواهد بود تا فرم را د هر مکان و جهتی اجرا و به نقطه شروع باز گردد .
روش چشم بسته حس جهت یابی را تقویت کرده ، نوعی ح ششم را در هنر جو پدید می اورد که او رار قادر به پیش بینی مواردی می کند .
بهتر است در اغاز و قبل از کسب مهارت ، تمرین را در محیطی باز و بدون مانع انجام دهد تا از تصادف . احتمالی جلوگیری نمود .
روش کاربردی :
در این روش ، هنرجو هر حرکت را حداقل با یک همراه اجرا می کند و کاربرد تکنیک ها را تمرین میکند همراه بعنوان یک کممک از چپ ، راست ، جلو ، عقب یا جهت های دیگر مطابق حرکات و مسیر فرم حمله میکند ، چنانچه دو یا چند کمک می باشد ، هر نفر از یک جهت و برای حرکتی مخصوص در فرم حمله میکند . روش کاربردی به هنرجو در درک بهتر فرم و تحول تخیلات او کمکک فراوانی می کند ضمنا با اجرای نقش کمک ، هنرجو به حرکات بعدی می اندیشد و بدین ترتیب فرم را بهتر در ک کرده و می آموزد .
روش موزیکال :
روش تمرین موزیکال فرمها در واقع ترکیب هنر رزمی با هنر موسیقی است هنر جو باید فرم را با یک نت مشخص شروع و با نت مشخص دیگر به پایان برساند این روش هماهنگی ناخوداگاهی بین نت ها و حرکات ایجاد میکند و انتخاب موزیک مناسب با هر فرم اهمیت فراوانی دارد.
روش شکستن :
برای اجرای روش شکستن ابتدا باید لوازم مورد نیاز را جهت هر تکنیک آماده ساخت . لازم نیست که در کلیه تکنیک ها شکستن انجام گیرد ، بلکه باید تکنیک هایی را که جنبه سمبلیک دارند یا می خواهند روی انها تاکید داشته باشد ، انتخاب نمایند . روش شکستن جهت بالا بردن میزان مهارت فنی و اجرای نمایشات مفید است .
روش ترکیبی :
روش ترکیبی فرم ها عبارتند از ترکیبی از روش های معمولی ، تمرکزی ، باله ای ، کاربردی شکستنی و موزیکال در اجرای هر فرم . در اجرای هر فرم می تواند دو ، یا چند ماهه روش های مذکور را مورد استفاده قرار داد . با این روش میتوان از مزایای روش بهره برد و هماهنگی قابل توجهی بین فرم و هنرجو بوجود می اید . کاربرد این روش جهت نمایشات و مسابقات ، بسیار زیبا و جالب خواهد بود . .