به گزارش بی بی سی ماده پروتئینی به دست آمده از خون یک ماهی اقیانوسی میتواند درجه حرارت شکلگیری بستنی را کاهش دهد و به این ترتیب مقدار کمتری خامه یا چربی در فراورده نهایی مورد نیاز خواهد بود. شرکت Unliever که چند مارک معروف بستنی را تولید میکند برای تولید این پروتئین با استفاده از تکنولوژی اصلاح ژنتیکی (GM) مجوز لازم را در آمریکا به دست آورده و در انگلیس نیز تقاضای مجوز کرده است.
این مارماهیمانند که در اعماق اقیانوس اطلس شمالی زندگی میکند به خاطر داشتن مادهای به نام " پروتئین ساختاردهنده یخ" در خون خود می تواند در دماهای بسیار پایین به حیات خود ادامه دهد. این گروه پروتئینها در بدن ماهیها، گیاهان و حشرات وجود دارند و از آسیب بافت های بدنی در درجه حرارتهای پایین که در آن بلورهای یخ در بدن رشد میکنند با تغییر دادن اندازه و شکل این بلورها جلوگیری میکنند.
شرکت آنلیور به جای استخراج این پروتئین از ماهی که از لحاظ تجاری مقرون به صرفه نیست شیوهای برای تولید کارخانهای آن را بوجود آورده است. این فرایند با استفاده از یک مخمر اصلاح ژنتیکی شده پروتئین را در مخزنهای بزرگ در بسته تولید میکند.
این شرکت با توجه به مخالفتهای موجود با فرآوردههای غذایی حاصل از تکنولوژی GM در درخواست مجوزش تاکید میکند که با توجه به عدم وجود مخمر در فراورده نهایی هیچ ماده اصلاح ژنتیکیشده ای در انتها به بستنی وارد نخواهد شد و میزان پروتئین ساختاردهنده یخ نیز در بستنیها به بیش از یکصدم درصد وزن آنها نخواهد رسید.
بستنیهایی که با این تکنولوژی در آمریکا در حال تولیدند 50 درصد چربی کمتر و 30 درصد کالری کمتری دارند.
به گزارش فرانسپرس از سیدنی استرالیا هشدار پروفسور رابرت بیگلهول مقام WHO در پایان اجلاس یک هفتهای که 2000 نماینده از کشورهای مختلف به تبادل نتایج پژوهشهای خود در مورد چاقی پرداختند بیان شد.
WHO میگوید اکنون بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان – از هر شش نفر یک نفر- به چاقی مبتلاست.
پروفسور بیگلهول که مدیر بخش بیماریهای مزمن در WHO است گفت که گروههای فعال در عرصه بهداشت عمومی باید از شیوههای برنامه پیکار با دخانیات برای آگاه کردن و آموزش دادن به مقامات مسئول در کشورهایشان که در مورد فوریت مبارزه با چاقی تردید دارند استفاده کنند.
او گفت:" درس اصلی که از مبارزه با دخانیات باید گرفت – توجه به تاخیر طولانی – 50 ساله – در آغاز کردن این پیکار از هنگام آشکار شدن اولین شواهد در مورد زیانبار بودن دخانیات بود. اما اکنون هیچ مقام مسئول بهداشتی نیست که اهمیت کنترل دخانیات را تصدیق نکند."
او گفت که در حال حاضر چاقی در جهان از کنترل خارج شده است و شواهد کافی برای قانع کردن دولتها برای دست زدن به اقدام فوری وجود دارد. او افزود که اگر همه ملتها به این مبارزه نپیوندند ممکن است در این پیکار ناکام بمانیم.
بیگهول با رد عقیده افرادی که در مورد دادههای موجود در مورد گسترش چاقی اظهار تردید میکنند، گفت :"شواهد در این مورد برای دست زدن به اقدام مقتضی بهداشت عمومی کفایت میکند."
در دهمین اجلاس بینالمللی چاقی در سیدنی استرالیا تصویر تیره و تاری از مشکل چاقی در جهان ترسیم شد،عارضهای که زنان و فقرا بیشتر گرفتار میکند، یک نسل کامل از کودکان را به خطر انداخته است،و ممکن است کشورهایی را به سرعت برای مقابله با آن اقدام نکنند به ورشکستگی بکشاند.
در حالیکه شرکتهای داروسازی راهحلهای دارویی و گروههای حامی ،رژیمهای غذایی مختلف را تبلیغ میکردند، اغلب دانشمندان موافق بودند که اقدامات تاثیرگذارتری باید به فوریت انجام شود.
از جمله گزینههای پیشنهادی در این اجلاس حذف یارانههای دولتی کشاورزی که قیمت قند و روغن و محصولات غذایی حاوی آنها را پایینتر از میوه و سبزی نگه میدارد، آموزش عموم مردم و سیاستمداران در مورد علل چاقی و ممنوعیت کامل تبلیغ تنقلات مضر(junk foods) برای کودکان بود.
بیگلهول بر دخیل کردن صنایع غذایی و نوشیدنیهای شیرین که بسیاری آنها را مقصر قضیه میدانند در این مبارزه تاکید کرد.او گفت:" آنها بخشی از مشکل هستند،پس باید بخشی از راه حل هم باشند
قلب سالم برای زیستنی کامل بدون توجه به سن و جنس شما حیاتی است.کنترلکردن عوامل خطرساز عمده برای بیماریهای قلبی-عروقی، فعال بودن از لحاظ جسمی، و سیگار نکشیدن میتواند از حملات قلبی و سکتهای مغزی پیشگیری کند و ممکن است سرعت پیرشدن قلب را بکاهد.
برای همین است که امسال روز جهانی قلب با مضمون " قلبتان چقدر جوان است؟" برگزار میشود تا مردم را در سراسر جهان تشویق کند که سبک زندگی سالمی را بر گزینند که به حفظ جوانی قلب کمک کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز دکتر ریچارد اف هامان در مرکز هماهنگی "برنامه پیشگیری از دیابت" در دانشگاه جرج واشنگتن د رمریلند آمریکا اعلام کرد که در افرادی که در بخش تغییر سبک زندگی این برنامه شرکت داشتند که شامل کاهش مصرف کالری و چربی با هدف کاهش 7 درصد از وزن بود، در طول یک دوره سه ساله احتمال ابتلا به دیابت 58 درصد کاهش یافت.
در شروع این بررسی همه مشارکتکنندگان دارای اضافهوزن بودند و توانایی آنها د رسوخت و ساز قند دچار اشکال بود که آنها در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت قرار میداد.
هدف دیگر این مداخله این بود که مشارکتکنندگان به طور متوسطی دست کم 2.5 ساعت در هفته ورزش کنند.
هامان و همکارانش به دنبال بررسی عواملی بودند که بیشترین تاثیر را کاهش خطر ابتلا به دیابت داشته باشند – کاهش وزن، ورزش یا کاهش چربی غذایی. افراد تحت بررسی مصرف چربیشان به کمتر از 25 درصد کل کالری دریافتیشان رساندند، و اگر با کاهش مصرف چربی در حدی نبود که کاهش وزن را در آنها بوجود آورد، میزان کل کالری دریافتیشان را هم کم کردند.
این پژوهشگران نتیجه گیری میکنند که مداخلات در جهت کاهش خطر دیابت باید در جهت هدف کاهش وزن به عنوان شاخص اصلی موفقیت باشد.
دویدن به سمت عقب، لاغر میکند!
غذا شمشیری دو لبه است یعنی همانقدر که با مصرف صحیح مواد غذایی، سلامت بدن حفظ میشود، در صورت مصرف نادرست غذاها نیز، سر و کله بیماریها پیدا میشود.
بیشتر مردم میدانند که یکی از اهداف اصلی رژیمهای غذایی، دستیابی به اندامی متناسب و بهویژه در مورد افراد چاق، کاهش وزن است.
اما سؤالی که هنوز هم پاسخ دقیقی برای آن پیدا نشده، این است که بهترین رژیم غذایی و به عبارت دیگر، بهترین راه برای داشتن اندامی متناسب همراه با تغذیهای کامل و سالم چیست.
دکتر ناصر رجبزاده- استاد نمونه و چهره ماندگار در رشته صنایع غذایی- به نکات جالبی در زمینه کاهش وزن و رژیمهای لاغری اشاره میکند.
او معتقد است: میتوان مقادیر طبیعی و کافی از غذاهای سالم و مناسب را برای دورههای طولانیمدت یا نامعین مصرف کرد، بدون آنکه وزن افراد افزایش یابد.
به گزارش رویترز محققان سوئدی 19 هزار زن میانسال (بین 40 تا 55 ساله) را برای مطالعهشان انتخاب کردند، کسانی که حداقل روزی یک وعده شیر یا پنیر با چربی کامل مصرف میکردند.
آنها این گروه از زنان را به همراه گروه دیگری که از لحاظ سن و وزن مشابه آنها بودند، اما کمتر از این نوع لبنیات مصرف میکردند، به مدت 9 سال پیگیری کردند.
مقایسه این دو گروه نشان داد گروه اول، یعنی آنها که لبنیات را با چربیاش میخوردند، کمتر وزن اضافه کردهبودند.
هنوز چگونگی این تأثیر مشخص نشده ولی گروهی از بررسیهای اخیر، از جمله همین مطالعه، نشان میدهد که چربی موجود در شیر، ماست و پنیر، سوخت و ساز سایر چربیها را به شکل مثبتی کنترل و تنظیم میکند.
البته محققان مؤسسه تحقیقاتی کارولینسکای استکهلم که این بررسیها را انجام دادهاند میگویند این مطالعه فقط در زنان بوده و ممکن است در مردان درست درنیاید.
ضمن اینکه ممکن است مصرف لبنیات در این افراد نشانهای از سایر رفتارهای مثبت و درست آنها در زندگیشان باشد
به گزارش هلثدینیوز گروهی از پژوهشگران کرهای در شماره فوریه "نشریه علوم غذایی و کشاورزی" نتایج تحقیقی را در مورد اثرات سویای سیاه را بر روی 32 موش آزمایشگاهی منتشر کردهاند.
این پژوهشگران به این جوندگان یک رژیم غذایی چرب که مقادیر گوناگون سویای سیاه به آن اضافه شده بودند، دادند.
پس از دو هفته موشهایی که 10 درصد انرژی خود را از سویای سیاه به دست میآوردند به اندازه نصف گروه شاهد وزن اضافه کردند، و میزان کلسترول کل و HDL (کلسترول بد) آنها 25 درصد کاهش یافت (در گروه شاهد میزان کاهش 10 درصد بود.)
به گفته دیوید بندر از دانشکده پزشکی یونیورسیتی کالج لندن، پروتئین سویا ممکن است با تاثیر بر سوخت و ساز چربی در کبد و بافت چربی تولید اسیدهای چرب و کلسترول جدید را در این اندامها کاهش دهد.
این پدیده ممکن است توضیح دهنده این امر باشد که چرا سویای سیاه در طب سنتی آسیا برای درمان دیابت به کار میرود.
بندر گفت: "مشکل اصلی در دیابت نوع 2 اختلال در تاثیربخشی انسولین – عمدتا در نتیجه زیادی بافت چربی شکمی- است، بنابراین کاهش وزن اغلب کنترل قند خون را در این بیماران بهبود میبخشد."
متأسفانه، این پدیده واقعیت دارد و علت آن هم اضافه وزن دختران است. محققان به تازگی نتایج پژوهشی را منتشر کردهاند که نشان میدهد دخترانی که در 3 سالگی اضافه وزن داشتهاند، زودتر از بقیه همسن و سالهایشان پا به دوران بلوغ میگذارند.
به طور طبیعی بلوغ در دختران باید از سن 10 سال به بالا شروع شود، اما محققان دانشگاه میشیگان با بررسی دختربچههایی که در سن 3 سالگی اضافه وزن داشتند، متوجه شدند اکثر این دختران در سن 9 سالگی وارد بلوغ می شوند.
در بررسی های این محققان که در نشریه «پدیاتریکس» چاپ شده است، آمده که آنها در حین مطالعه خود با دخترانی مواجه شدند که میشد علائم اولیه بلوغ را در سن نه، هشت و حتی هفت سالگی در آنها دید.
در بررسیهای قبلی، رابطه بین چاقی با بلوغ زودرس دختران، مشخص شده بود، اما دانشمندان نمی دانستند که آیا چاقی باعث تسریع در بلوغ می شود یا برعکس، شروع فرایند بلوغ باعث چاقی می شود.
اما این مطالعه که پی گیری دختران را از سن 3 سالگی شروع کرده است، نشان داد که چاقی علت و بلوغ زودرس نتیجه آن است. توجیه این محققان برای این پدیده این است که بافت چربی در این کودکان، باعث آزاد شدن هورمونی به نام «لپتین» میشود که مسؤل شروع فرایند بلوغ میشود.
به طور طبیعی، بافت چربی باید تنها 20 تا 25 درصد وزن بدن را تشکیل دهد، اما در این کودکان، گاه حتی 50 درصد وزن بدن، از چربی تشکیل شده که اکثر آن اضافه است.
پایین آمدن سن بلوغ در دختران، زنگ خطری است که باعث نگرانی متخصصان میشود. علتش هم در درجه اول، تنشها و استرسهایی است که این ورود پیش از موعد به دنیای بزرگترها در این کودکان ایجاد میکند.
بلوغ زودرس دختران، احتمال سر زدن رفتارهای پرخطری مثل مصرف مواد مخدر، الکل و نیز ارتباط جنسی را هم در آنها بیشتر میکند. اما موضوع به همین جا ختم نمیشود.
شروع زودرس قاعدگی در دختران، میتواند آنها را مستعد ابتلا به انواع سرطانها کند که شایعترین و مهمترین آنها، سرطان سینه است. همه این مشکلات، اضافه میشود بر عوارضی که چاقی و اضافه وزن مستقیماً برای فرد به وجود میآورد. عوارضی چون بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت
چه کنیم چاق نشویم؟
1- بین وعده های اصلی غذا دندانهای خود را مسواک کنید. اگر مسواک در دسترس نبود از نخ و یا دهان شویه استفاده کنید. باور کنید که پس از مسواک کردن دیگر میلی به خوردن غذا نخواهید داشت.
2- وعده های اصلی غذا را حذف نکنید. حذف صبحانه؛ ناهار و یا شام؛ شما را گرسنه تر خواهد کرد. هنگامی که وعده های اصلی را حذف می کنید بدنتان به جای چربی، عضله می سوزاند.
3- مقادیر زیادی آب بنوشید. در بسیاری از مواقع مغز شما تشنگی را با گرسنگی اشتباه می گیرد. هر وقت احساس گرسنگی کردید آب بنوشید. چند لیوان آب گرسنگی را کاملا برطرف خواهد کرد.
4- وقتی گرسنه شدید مخلوطی از ماست و میوه تهیه کنید و بخورید.
5- به جای شکلات و آب نبات، آجیل خام و به ویژه کشمش بخورید. همواره در جیب و کیف خود تنقلات بدون نمک داشته باشید.
6- یک لیوان چای گیاهی همراه با دارچین، میخک و یا یک برش لیموترش بنوشید.
7- بیکار بودن و جلوی تلویزیون نشستن شما را گرسنه می کند به همین دلیل همواره خود را با انجام کاری سرگرم کنید حتی اگر نتیجه این کار، بیهوده باشد.
8- بو کردن یک ماده غذایی خوشمزه گرسنگی شما را برطرف می کند. حتی می توانید از شامپو و صابونی استفاده کنید که حاوی اسانس مواد غذایی هستند.
چه کنیم چاق نشویم؟
1- بین وعده های اصلی غذا دندانهای خود را مسواک کنید. اگر مسواک در دسترس نبود از نخ و یا دهان شویه استفاده کنید. باور کنید که پس از مسواک کردن دیگر میلی به خوردن غذا نخواهید داشت.
2- وعده های اصلی غذا را حذف نکنید. حذف صبحانه؛ ناهار و یا شام؛ شما را گرسنه تر خواهد کرد. هنگامی که وعده های اصلی را حذف می کنید بدنتان به جای چربی، عضله می سوزاند.
3- مقادیر زیادی آب بنوشید. در بسیاری از مواقع مغز شما تشنگی را با گرسنگی اشتباه می گیرد. هر وقت احساس گرسنگی کردید آب بنوشید. چند لیوان آب گرسنگی را کاملا برطرف خواهد کرد.
4- وقتی گرسنه شدید مخلوطی از ماست و میوه تهیه کنید و بخورید.
5- به جای شکلات و آب نبات، آجیل خام و به ویژه کشمش بخورید. همواره در جیب و کیف خود تنقلات بدون نمک داشته باشید.
6- یک لیوان چای گیاهی همراه با دارچین، میخک و یا یک برش لیموترش بنوشید.
7- بیکار بودن و جلوی تلویزیون نشستن شما را گرسنه می کند به همین دلیل همواره خود را با انجام کاری سرگرم کنید حتی اگر نتیجه این کار، بیهوده باشد.
8- بو کردن یک ماده غذایی خوشمزه گرسنگی شما را برطرف می کند. حتی می توانید از شامپو و صابونی استفاده کنید که حاوی اسانس مواد غذایی هستند.